etusivuotsikko2

 

lipstikkaLipstikka se on, erinomainen maustekasvi. Viikon takainen kuva, ja nyt tuokin taimi on jo melkein puolimetrinen. Noita minulla siellä täällä tontillani kasvaa, se kun on siitä mukava kasvi että hoitaa itse itsensä, versoo ja  työntää puolentoista metrin korkuisia pensaita vuosi toisensa jälkeen.  

Ruohosipuli ja raparperi ovat niitä muita minun mieleisiäni kasveja, ne kun eivät kummempia toimenpiteitä vaadi, kasvavat kun ovat kerran paikkaansa asettuneet. 

Ne muodissa olevat ruohot, cannabis ja semmoiset, olkoon nyt sitten vielä harkinnassa kun ei ole kokonaan vielä  vihreää valoa näytetty eikä maataloustukea luvattu -ei sitä silti taitaisi tällainen omavaraisviljelijä saada muihinkaan kasveihin, isompia maa-alueita olisi vissiin omistettava? 

Mutta, joo, päihdepolitiikasta ajattelin kirjoittaa, kun asia jossain uutisessa eteeni pomppasi.

 

Semmoisen otsikon huomasin, että cannabikseen liittyviä pahoja mielikuvia pyritään nyt poistamaan. Että keskustelu muuttuisi myönteisemmäksi ja rakentavammaksi.

Sellainen se suunta on, ja kun hiljalleen saadaan entiset raittiusjärjestötkin tukemaan uutta uljasta päihdepolitiikkaa niin esteet ovat kovin helposti poistettavissa. Yleinen mielipide muuttuu myönteiseksi näiden aineiden käytölle kunhan jaksetaan satsata tiedotukseen ja mainostukseen. Kaupan vapautuessa toki bisnesmiehet huolehtivat sitten jo mainostuksesta ja myynninedistämisestä ominkin voimin.

Yhtä asiaa tässä olen mietiskellyt.

Kun sitten valtiovalta, yhteiskunta, päättääkin että se on vallan hyvä asia, se käyttö, eikä mitenkään semmoinen paha ja vastustettava kuten joskus ennen väitettiin, niin ottaako yhteiskunta sitten vastuuta tähän asti harjoittamastaan virheellisestä päihteidenehkäisystä?

Minullekin antoivat 70-luvun alussa sakkoa hashiksenpoltosta, oliko se silloista rahaa 400 markkaa -jotain semmoista. Jos nyt todetaan, että sehän oli täysin väärä tuomio, minähän olin tehnyt aivan oikein, kuten nyt sitten tiedetään, ja tuomio oli aivan aiheeton.

Ei minua se 400 markkaa harmita, olisi se johonkin kuitenkin mennyt.

Mutta, paljon enemmän siinä tapahtui. Perhana, minun hashiksenpolttoni loppui siihen. Yhteiskunta antoi niin selvän viestin että minäkin sen ymmärsin.
Jos nyt lakeja muutetaan, ja todetaan että ei tosiaan, ei mistään pahasta tai harmillisesta minun puoleltani ollutkaan kysymys, vaan siitä että silloinen yhteiskunta oli aivan väärällä puolella tämän asian kanssa -korvataanko minulle ja muille samassa tilanteessa olleille mitenkään?

Kuka pystyisi laskemaan tai mittaamaan, miten paljon olen menettänyt kun yhteiskunnan painostuksesta lopetin hyvällä alulla olleen mielenvirkistyksen hashiksen avulla? Kohta viisikymmentä vuotta mennyt kuin hukkaan! Ei siinä paljon lohduta se että seuraavien sukupolvien cannabiksenkäyttöä tuettaisiin sitten senkin edestä. Prkl.

 

p.s. jos joku sitten lipstikan taimen haluaisi, niin kauniisti tai edes asiallisesti pyytämällä minulta voisi semmoisen saada. On tuossa jossain puskassa sen verran että vois irrottaa tarvitsijalle.

 

Comments powered by CComment