etusivuotsikko2

 

ateria 004 En ole millään lailla intoilija kasvisten suhteen. Olen huomannut että minulle sopii vallan hyvin kaikkia ruokia sisältävä ruokavalio -ilman nirsoilua. Poissa ovat pysyneet niin allergiat kuin suolistovaivat, lääkäri ei ole liki päässyt. 

Kaikkea syön, ruohosta sikanautaan, ja minusta se on hyvä. On  yksi murhe vähemmän kun ei kulu aikaa ruokalajien valikoinnissa, syön mitä itsellä on ja mitä sitten tarjotaan, jos joku jotain tarjoaa. Sellaistakin sattuu, vaikkei minua kenenkään ainakaan lobbausmielessä kannattaisi ruokkia.  

Hintaa katson, kun aineita ostan.  Kaupoissa olen huomannut, että en ole yksin. Hintalappuja tihrutetaan, lukulaseja kaivetaan taskusta ja oransseja lappuja metsästetään.  

Toki on niitä joille hinta ei kertakaikkiaan merkitse mitään, rahaa kun vaan on, söi ja joi sitten mitä tahansa. Ja saattaa se joskus , rahavarojen pursutessa, tulla mieleen semmoinenkin ajatus että ei halvalla hyvää saa, aina parempi mitä kalliimman tuotteen löytää. 

Just oli esillä semmoinenkin uutinen että vuohenputkea, tuota jokaisen pihan rehottavaa salaattivärkkiä, on muovipakkauksissa myynnissä suomen kaupoissa  330 euron kilohintaan!  Muuttuu vikkelästi rikkaruoho herkuksi kun laitetaan hinta kohdalleen, pakataan nätisti ja lätkäistään luomuleima lappuun.  Hiukan käy kateeksi idean hyödyntäneitä, saishan tuota minultakin, vaikka kymmenesosalla tuosta hinnasta. Ja vielä eläisin kesän tuotoilla talven uuninpankolla lekotellen tai vaihtoehtoisesti jossain auringonpaisteessa- miten sit sattuisi huvittamaan.

 

 

Tänä aamuna sitten kuitenkin jätin vuohenputkeni rauhaan, niissä on tuolla kilohinnalla minulla omaisuus kiinni.  Maitohorsmaa  litran verran keräsin. Niitä versoja, pienilehtisiä, punertavia, kaikkein maukkaimpia.  Paistinpannulla  nestettä haihdutin ja rapeutin, suolaa sekaan ja siinä se.  Pihalta nappasin hiukan ruohosipulia ja lipstikanlehden,  lämmitin mikrossa eilisen perunamuusin jämät ja pari makkaranpätkää (ihan vaan  monipuolisuuden vuoksi, lautanen olisi niin tylsän näköinen pelkillä kasviksilla)

 

Aterian hinnaksi tuli noin 50 senttiä.  

Comments powered by CComment