etusivuotsikko2

Mahdoinko ymmärtää oikein... että kalliin polttoaineen kompensoiminen ei sitten koskisikaan niitä joita se on raskaimmin kurittanut? Pienituloisia siinä ja siinä kannattavuuden rajoillaremontiit2 keikkuvia pienyrittäjiä.
 
Meitä on paljon. Siivoojia, kodinhoitajia, remonttimiehiä.... joiden työ on just sellaista että leipä on helvetin pieninä palasina maailmalla ja parin tunninkin työrupeamia tehdään, autolla kuljetetaan joka päivä oman ketterän vartalonsa lisäksi sata tai neljäsataa kiloa työkaluja ja tarvikkeita, ajetaan omalla autolla paikasta toiseen -polttoainekulut syövät suuren osan ansioista.
 
Lehtiuutisen mukaan
"Työssään omaa autoa käyttävien kilometrikorvausta ei myöskään nyt olla muuttamassa, joten heidän osaltaan kustannusten nousu jää omasta kukkarosta maksettavaksi."
 
Että sillä lailla... Arvaa harmittiko...
Jos se olisikin niin ettei tarvitsisi kuljettaa kuin itsensä niin jo vain polkupyörä kelpaisi muutamalle kymmenelle kilometrille mutta sidopa siihen sirkeli ja lautanippu ... Ja vaihda työkohdetta useampaankin kertaan päivässä. Tai jos samaan työpaikkaan olisi tulossa muutama kymmenen ihmistä niin tottakai sen verran sopua löytyisi että kimppakyytejä järjestettäisiin. Mutta kun yksin tekee ja yksin on joka aamu eri suuntaan (silloin kun aamuksi työtä yleensä on tiedossa) kuljettava niin minkäs teet?
 
tavaraa autoonJaa että kyllä maakunta maksaa... yrittäjä sitten vaan laskuttaa asiakkaalta enemmän että saa kulunsa peittoon.  Niinhän voisi ajatella. Mutta kun  nyt on jo känyt niin että suomen metsissä kasvavat puut muuttuivat yhtäkkiä kaksi-kolme kertaa kalliimmiksi kuin pari vuotta sitten,  se on jo pelottanut osan asiakkaista ja  saanut useammankin ajattelemaan että antaapa nyt olla rakentamatta ja korjaamatta,  laitetaan rahat vaikka taas matkusteluun ja juhlimiseen kun  nuo koronarajoitukset alkavat  helpottua...ei noihin  seinälautoihin kenenkään rahat enää riitä...    Esitä siinä sitten että tulee nyt tämä työkin maksamaan taas enemmän kun  tuo bensan hinta...   

Elämä on valintoja ja  se on valintoja myös sen suhteen mihin kukin rahojaan käyttää.

Ei se riitä, pelkkä hyvä työn laatu ja remppamiehen mukavanleppoisa  jutustelu teettäjän kanssa, hinta on näinä päivinä se joka ratkaisee. 

Comments powered by CComment