etusivuotsikko2

paatti 12Ei tämä enää hyvältä näytä. Joskus nuorempana oli vankka tieto siitä että jos vaikka tästä paikasta lähtisi metsään puukko vyöllä, taskussa tulitikut ja suolapussi niin parin viikon päästä sieltä takaisin marssisi selvästi lihoneena, parta rasvaa tihkuen, ja puhdetöinä rakenneltu tuohikontti ja pajukori marjoja ja karhunlihaa pursuten talven eväiksi...
 
 
Ja nyt kun kaksi vanhaa äijää lähtee pariksi päiväksi järvelle, telttailemaan ja valmiiksi tuotuja klapeja lämpimikseen polttelemaan, onkin menomatkalla tuollainen laivalasti jos jonkinmoista "tarpeellista tavaraa"... Onkohan tämä mukavuudenhalu enää edes tervettä? Pitänee alkaa tosissaan miettimään mitä ihminen tarvitsee.
No, joka takauksessa, Joutsijärven Makkaraluodolla on oltu ja nautittu luonnosta, ongittu -joskaan ei niin kovasti saalista saatu, istuttu nuotiolla paikalla jo muutaman yön olleen vanhan tutun kanssa aamuyöhön asti tarinoimassa, oltu kuin osa luontoa jonkun syyskesäisen vuorokauden ajan.
 
Tavaran kantamisen kiroilusta huolimatta,  on se sen arvoista.    Suosittelen aivan ilman kieroja taka-ajatuksia  muillekin;  menkää silloin tällöin metsään.  

Comments powered by CComment