etusivuotsikko2

Olipa käsittämätöntä, kun… Mitähän tuohon jatkaisi? Mikä oli käsittämätöntä? Mitä ylipäätään tuo käsittämättömyys tarkoittaa? Onko taustalla ymmärtämättömyys, tietämättömyys vaiko koko asia on mennyt urbaanin sanakirjan antamalla selityksellä ”yli hi8lseen!”

Käsittämätöntä voi olla vaikkapa oma kohtaisesti se, että monihoitoisena kakkostyypin diabeetikkona insuliini yksiköiden määrittelyn taustalle aamulla oli käsittämätön ”yli hilseen” mennyt yö jqa oletettu ”aamunkoitto” ilmiö oli tipotiessään. Muutoinkin tämä aamunkoiton ilmiö on käsittämättömästi häipynyt. Olisikohan se säikähtänyt, kun siitä ei ole ollut aikoihin hoitavan suunnan kanssa puhetta. Siihenhän ei ole ollut mahdollisuuttakaan, kun en tiedä käsittämättömästä syystä, miten yleensäkin tämä hoitosuhde jatkuu? Luulen tietäväni ”mutu” menetelmällä hankittuna ehdottoman luotettavalla tiedolla kohtalotovereitani olevan. Sinänsä en ole uudistusten vastustaja, mutta kärryiltä putoamista kammoan. Käsittämätöntä kaikki tyynni!

Käsittämättömyyttä voivat tarjota aamun lehdet ja aamutelevision keskustelut unohtamatta some maailman outouksia. Vaikean viime yön aamutuntien nukahtaminen tarjosi käsittämättömän unen. Olin kirjoittamassa mielestäni täysin järkiperäistä juttua, mutta se osoittautuikin joillekin käsittämättömäksi. Toisessa oli ”mopo karannut” käsistä ja homma mennyt överiksi. Juttu oli käsitetty yli hilseen menneeksi tai yli ampuvaksi hommaksi. Itse olin saanut juridisesti pätevän yhden virkkeen viestin, joka oli mielestäni käsittämätön. Olin vastaamassa siihen, että tuo viesti on käsittämätön, mutta tietokoneen automaatti korjaus ehdotti siihen kärsimätön.

No, tottahan se oli, sillä viesti oli sinänsä ihan oikein, mutta sen esittämisen tapa ja tyyli ylitti sietorajan. Miksi pienistä varoista maksaa yhtään euroakaan täysin vailla mitään muuta kuin maksamisen ilo jollekin sinänsä hyvälle aatteelle. Jälleen käsittämättömyyttähän tämä kaikki tyynni on! Siispä käsittämättömyyksiä mukaan luettuna kärsimättömyyksiä on pilvin pimein vastassamme kaiken aikaa sekä unissa että tässä päivän elämässä. On siinä sietämisen paikka!

Comments powered by CComment