etusivuotsikko2

Nyt ne on bongattu. Nimittäin hyttysenoloinen siivekäs sisällä ja tiehöylä ulkona. Kesä vissiin tulossa. Sitä odotellessa.

Kuten huomattu, on kevään tulo takkuista, mutta tällaistahan se aina on. Odottavan aika on tunnetusti pitkä. Kaiken lisäksi tähän vielä flunssat, kuumeilut, yskimiset ja mahataudit. ”Sitä on liikkeellä”, kuulee monen sanovan. Ikävää.

Olen toistaiseksi säästynyt em. sairauksilta, mutta toisenlaisia tuntemuksia kyllä on. Olisiko kevätväsymystä vai jotain muuta.

Huonosti nukutun yön ja aamun harmauden väsyttämänä oli aikeeni laiskotella koko päivä. Lukeminenkaan ei oikein kiinnostanut. Sitten löysin pari muuttujaa, jotka saivat minun toimimaan.

 

yksinäinen istuskelija

Ensimmäinen liittyi, voisiko sanoa, jonkin ”aasinsillan” kautta, valinnanvapauteen. Koska tuota rahapuolta ei minulla liiemmälti ole, niin olen joutunut kiertämään kaukaa kaikenlaisen ”inisijät” vaiko mehiläiset. En ole silti kaivannutkaan niiden palveluja. Kunnallinen järjestelmä on kohdallani toiminut, jos ei nyt täysin moitteettomasti, niin hyvin kumminkin.

Nyt kuitenkin päätin tarttua kyseisen firman silmiini osuneeseen ohjenuoraan. Enkä aikonut maksaa tuosta senttiäkään.

Eteeni ilmestynyt mainos liittyi väsymykseen ja sen ehkäisyyn. Pillerien sijaan vetämättömyyteen suositeltiin kolmea asiaa: ulkoilua, liikuntaa ja ystävien tapaamista.

Mietin hetken. Neuvo teki tehtävänsä ja kun aurinko vielä ilmoitti olemassaolostaan, niin lähdin liikkeelle. Ylös, ulos ja lenkille!

Ulkoiluilma oli mitä mainioin ja sauvakävely onnistui liukkaudesta huolimatta. Tällä matkalla tuli tuo tiehöyläkin nähtyä. Edelliskerrasta olikin jo aikaa. En edes muista milloin. Santa-autoa olisin vielä kaivannut, mutta...

Kävelylenkki, päivän lehden luku asukastuvalla ja muiden seura olivat antoisia. Varsinkin erään ystävän kanssa käymäni vaikeidenkin asioiden pohdinta ja keskustelu antoi lisävoimaa tulevaan. Tuntui kuin keskustelun molemmat osapuolet olisivat saaneet toisiltaan sitä jotain. Vertaistukea.

En siis katunut ulos lähtöäni. Päivän hyvä työ, ainakin oman itseni hyvinvointi, ja miksei toistenkin, tuli tehtyä. Iltapäivä menikin sitten jo paremmin.

Jotta voi toisille antaa, pitää itse jaksaa. Sitä kait tämä on.

Comments powered by CComment