etusivuotsikko2

Pitääkö olla huolissaan?”

 

Näillä helteillä voi olla huolissaan sekä itsensä että kanssaihmisten jaksamisesta.

- Jos on kylmä, valitetaan. Jos taas kuuma, valitetaan. Niinpä. Kohtuus kaikessa. Siis Suomen kamaraa kohdanneessa helteessäkin. Himmata siis pitäisi, tai pitää.

Ja himmannut olen. Tällä palstalla ei ole liiemmin liikettä ollut. Yksi ystävä kyselikin, että pitääkö olla huolissaan, kun ei kirjoituksia ole näkynyt. Huolenpito oli siksi hellyttävä, että piti oikein "Porissa" käydä tapaamassa huolehtijaa. Mukava juttutuokio kaupungin vilinässä. Samalla tuli hoidettua pari muutakin asiaa. Myös kotikäynti yhden seurattavani luona. Kaikki hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.
Tämä huolestunut seuraaja, seuraajani sanan useammassakin mielessä, sai tarttumaan, ei kynään, vaan koneen näppäimistöön. Hyvä niin. Patistelua tässä on jo kaivannutkin. Jotain, joka nykäisee hihasta. Toki näillä helteillä nuo hihat ovat saaneet olla rauhassa.

 

Omat kotitouhut ja yhdistystoiminnot ovat saaneet osansa. SuomiAreenallakin tuli oltua, jos ei nyt ihan töissä, niin hyvän toiminnan parissa. Vammaisasiaa tehtiin tunnetuksi. Vaikka moni asia on korjaantunut, niin huomatuksi tuli, että ennakkoluulot vammaisia ja liikuntarajoitteisia kohtaan ovat yhä tiukassa. Oletetaan, kun ei tiedetä. Monta hyvää keskustelua tuli käytyä.

 

KompostiLaiskana olon lisäksi askaretta on riittänyt omassa pihapiirissäkin. Marjanpoimintaa, mehustamista, ruohonleikkuuta ja sen semmoista. Tulipa uudistettua kompostiakin. Kun ensin pintaa oli raapaistu tarpeeksi ja saatu muutamana päivänä ampiaiset häädettyä, niin johan pääsi hyvään multaan kiinni. Sitten piti vain miettimän, että minne sen sijoittaisi. Löytyihän tuolle paikkansa. Kaiken kaikkiaan mukavaa puuhaa varjoisassa pihanurkassa. Aamupäivällä. Sitten olikin jo päivälevon aika.

 

Liikunta polkupyöräillen on minun juttuni. Pyörällä pääsee mukavasti paikasta toiseen. Jos ja kun pysyttelee tässä kaupunkiympäristössä. Siis likellä. Mutta jos hieman laajennan reviiriäni, niin apuna on Porin pyöräilyreitistökartta, jonka sain käsiini. Kiitos siitä. Pyörällä

Porissa on hyvät maastot pyöräilyyn. On niin aakee laakee tää maisema. Eipä juuri nyppylöitä ole haittaamassa. Mitä nyt joskus vastatuuli, mutta siitäkin selviää kunhan vaihtaa suuntaa. Ties mistä sitten itsenä löytää, mutta se onkin sitten jo eri juttu.

 

Pitääkö siis olla huolissaan? Ja mistä? Kyllä ja ei.

Ei vain näin helteellä, vaan muulloinkin, kannattaa siis kysellä ystävien, naapurien kuulumisia. Naamakirjasta tavoittaa jotkut, mutta useimmat on kohdattava muuten. Soittamalla, käymällä. Minä pidän siitä, kun minua patistetaan johonkin. Aina ei itse jaksa eikä kykene. "Yllytyshulluna" saatan yllättää jopa itseni.

 

Sampolan purettu päiväkotiKotikulmilla Sampolan kupeessa rakennustyöt jatkuvat. Uutta koulukompleksia rakennetaan kovaa vauhtia.

Vanha päiväkoti on hajotettu maan tasalle. Sen tilalle on tulossa, toivottavasti, kauppa. Ei siis pidä olla huolissaan. On luvattu turvata lähialueen asukkaiden kauppapalvelut. Kuka tulee ja hoitaa asiakaspalvelun, siitä minulla ei ole varmaa tietoa. Ehkä jossain on.

 

On elokuu ja kesää on vielä jäljellä...

Toiset ovat lomansa lomailleet ja toisilla se jatkuu. Ehkä ei vielä syksyä osaa odottaa, vaikka koulut ovatkin aloittamassa jo piakkoin toimintansa.Kuvaaja TE

Ennen kesä alkoi ja päättyi koulun lomien aikataulun mukaisesti. Ei enää. Ilmastonmuutos näyttää olevan totta. Vuodenajat ovat jotain muuta, kuin entisaikaan.

Mutta meikäläiselle ei siitä ole paljon harmia. Kesälomaa ei enää ole, eikä tule. 

 

Comments powered by CComment