etusivuotsikko2

Tänä aamuna  päätin tentata eduskuntavaaliehdokkaita. Minun teki mieleni kysyä  eri puolueiden edustajlta mikä tulee olemaan sähkön hinta kotiintuotuna jos hän pääsee eduskuntaan päättämään.

Nyt on niin että sähköä  pystyisi köyhäkin käyttämään mutta sen kotiin kuljetus lankaa pitkin maksaa enemmän kuin tavara itse. Eikä hinnannousulle  ylärajaa ole. 

Mutta kun olin saanut mukin aamukahvia niin meni ohi. Olin paljon nöyrempi. Muistin että ei sitä enää päätetä eduskunnassa ja vielä vähemmän meillä kansalaisilla on asiaan vaikutusmahdollisuutta. Sähkölinjat eivät ole yhteiskunnan omaisuutta, ne on luovutettu sellaisille jotka osaavat tehdä niillä voittoa omiin taskuihin.  Omistajaa ei edes löydy. Sekin on joku sijoutussalkku jossain kaukana kaukana  eikä suomessa.  Ei johtoja ja tolppia takaisin saa. Kuka hullu näin hyvin lypsävän lehmän myisi?

On vaan oltava nöyrä ja nähtävä että asia ei ole meidän asiamme muuten kuin maksajana.

Terveydenhuollon  antamisesta sijoittajille sanoio jo kokoomuslainen Ilaskivikin että ei näitä kyllä pitäisi pois yhteiskunnalta antaa. Mutta hän on jo vanha mies eikä enää  kokoomuskaan kuuntele. Me siis tulemme vielä nöyrtymään sairaanhoidon edessä, maksamme sen mitä vaaditaan koska on pakko eikä yhteiskunnan määräysvallasa olevia hoitoja enää ole.

Meistä tulee tällä menolla hyvin  nöyriä. Hyviä työntekijöitä. Hyviä maksajia.

Miten meistä tulisi vielä nöyrempiä?  Kai sillä että annetaan persuille jokaiselle kivääri, sitten ollaan kaikki muut hiljaa.  Ei ole muuten mahdotonta kun ajattelee historiaa. 

 

Kirjoita kommentti (2 kommenttia)

AVI puuttui  katolisen päiväkodin aivopesuun.

Avin päätös nojaa Opetushallituksen tammikuussa 2018 antamiin, varhaiskasvatussuunnitelmaa tarkentaviin ohjeisiin.

Ohjeissa määritellään esimerkiksi, että varhaiskasvatuksen tulee olla aina sitouttamatonta toimintaa.

– Lasta ei saa ohjata varhaiskasvatuksessa mihinkään katsomukseen, Avi huomauttaa.

Päiväkotia piti  toimija nimeltä "Kuoleman tuskassa olevan Jeesuksen pyhän sydämen Ursuliinien sisarkunta

Nimen pitäisi laittaa varoituskelloja soimaan, fanaattisuudessaan. Mutta se ei kai näkynyt selvästi eivätkä kaikki vanhemmat ehkä teinneet että kysymyksessä oli uskonnollinen ryhmä. 

Viime aikoina ovat monet uskonnon uhreiksi jo lapsena joutuneet uskalataneet tulla esiin. Psyykkisiä traumoja on paljon enemmän. Kaikki eivät puhu koskaan ja ovat uskonpelossa niin koko ikänsä etteivät uskalla edes epäillä uskontoa.

AVI voi puuttua päiväkoteihin mutta entä kotona? Suoman lain mukaan kun lapsi on oma sille saa  jo pienenä syöttää mitä tahansa uskoa.  Kukaan ei voi puuttua, lapsi on siinä mielessä vanhempiensa omaisuutta!  

Jokainen uskova uskoo että meidän uskontomme on "hyvä uskonto". Erilainen kuin väärät uskot ja pakanaopit ja taikauskot joita ovat muut.  Tämän opedttaminen lapsille on  hyvä työ ja jumalien tahto.  

Lapsi on turvaton. Kukaan ei edes saa puolustaa lasta kotonas tapahtuvasta  aivopesulta. Eikö tähä tarvittaisi joku laki? Vai ovatko päättäjät itse mukana samassa? Ovatko edes lainlaatijat uskontojen suhteen puolueettomia? Vai jäävejä?

 

 

Kirjoita kommentti (3 kommenttia)