etusivuotsikko2

Järjestötoiminta on kestävyyslaji kuten on palapelinkin kokoaminen. Joiltakin se onnistuu tuosta vaan, toisilla siihen tarvitaan yritystä ja sisuakin, kuten kaikessa kestävyyttä vaativissa toiminnoissa. Joissakin yhdistyksissä tuo onnistuu suurin piirtein siitä vaan töihin ryhtymällä. Toisissa aiemmin melkein koossa ollut järjestöpalat ovat hajonneet ja palaset ovat levällään. Näin voi olla sekä suurissa että pienissä järjestöissä, joten hajallaan olevia paloja on kasattava yhteen ja siitä alettava kokoamaan kokonaisuutta. Tämä on sitä järjestötoiminnan kestävyyttä koetteleva vaihe. Jokseenkin valmiina olleet suunnitelmat ovat uudessa kuosissa syntyneen uuden tilanteen mukaisesti. Näin kävi Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n monelle yhdistykselle. Myös EHYT ry järjestönä on joutunut järjestelemään toimintojaan mm siirtämällä edustajakokoustaan.

Paikallisesti jäsenyhdistyksenä ennen koronarajoituksia oltiin tehty suunnitelmat, joihin sisältyi mm. sääntöjen uudistaminen. Missä siis nyt ollaankaan? Me ollaan selvästi aloittamassa vuotta nolla jälkeen koronaviruksen, mutta on vielä sekin avoinna, onko tuo vuosi nolla vielä edes alkanut. Viruksen toinen aalto taitaa puskea jossakin aluevesien seutuvilla vai onkohan se jo tekemässä maihinnousua. Onko sittenkin tunnustettava sekin, että emme ole kovin tarkkaan perillä siitäkään, missä olemme nyt? Kaikesta huolimatta me jatkamme ja toivomme sekä itseltämme että kumppaneiltamme voimia epävarmuuksien sietämiseen. Yksi hyvä opetus on meille itse kullekin siinä, että itsestään selvyyksiä on inhimillisessä elämässä hyvin vähän ja näin ollen on hyväksyttävä oma rajallisuutensa. Niin sanottu elämän hallinta on merkittävältä osin harhaa. Kunhan teemme sen, minkä voimme ja parhaan ymmärryksemme mukaan on tarkoituksenmukaista, niin hyvä on. Sisukkaita kestävyyslajin osanottajia onneksi on mukana.

Järjestökentän tapahtumia seuranneena on todettava ilolla palapeliensä kokoajia olevan siellä ja täällä eli monet kokoilevat ja käynnistelevät toimintojaan. Yhteistyökumppaneissa näkyy liikettä. Paikalliset EHYT ry:n jäsenyhdistykset ja kumppanuustoimijat tulevat tilanteiden suomissa puitteissa syksyn aikana toimintoineen mukaan. Porin seudun elämäntapayhdistys kokoilee omia palojaan yhdessä Porin sairaus- ja tapaturmainvalidit ry:n kanssa Kuntoharjulla. Lähiaikoina kokoonnutaan miettimään perinteistä YK:n köyhyyden vastaisen päivän ja asunnottomien yö 17.10. tapahtumaa sekä marraskuun alussa toteutettavaa ehkäisevän päihdetyön viikon asioita. Koronan rikkoman palapelin kokoamisen aika on parhaillaan menossa!

Comments powered by CComment