etusivuotsikko2

Eläks sääki viäl! Jotenkin näinhän se menee porilaisen ystävällinen ihastuksen tervehdys kohdatessaan harvemmin näkemänsä kaverin. Näin voi tervehtiä myös toimijoita oudon viime vuoden jälkeen. Tämä outous kaiken lisäksi on jatkunut ja näyttää tavalla ja toisella heijastelevan jatkossakin. Kerrottakoon nyt sitten se, että tämän palstan yhdistys on ollut ylläpitotilassa, mutta kuitenkin kaikesta huolimatta se vielä on elossa. Viime vuodesta piti tukijalle raportoinnissa tehdä numeroa ja näin tuli annetuksi kakkonen.

Ykkönen oli lähtökohtana eli se olisi ollut rimaa hipoen läpi, mutta kun jotakin oli kyetty tekemäänkin muutaman toimijan ja yhteistyökumppanin kanssa, niin numeroksi nousi kakkonen. Näin voi sanoa, että vieläkin huonommin olisi voinut mennä, mutta eteenpäin suuntaava suunnitelma meni nurin, joten nyt kevään aikana sääntömääräiseen kokoukseen mennään jollakin muulla rakenteella. Sitä lähdetään etsimään.

Kärvistely sanalla yleensä kuvataan sietämättömässä olotilassa olemista kuten esimerkiksi olisi sietämätön kuumuus tai kylmyys. Yhteistä kärvistelyä voi olla myös siinä, että yritetään jotenkin selvitä oudossa yllättävässä tilanteessa. "Siperia on opettanut" tämänkin jutun kirjoittajaa vuoden aikana.

Yleisesti nähtynä koronavuoden osalta on annettava tunnustusta valtiovallalle, joka mm sääti poikkeusajan selättämiseksi säännöistä poikkeavat mahdollisuudet. Myös yhteistyökumppaneissa ilmeni resilienssiä joustavuutena ja tilanteisuuksien huomiointina. Nämä tekijät mahdollistivat ylläpitotoiminnallisuutta ja näin ei jouduttu virran katkaisuun liittymän purkamisen muodossa. Tämä kaikkineen mahdollistaa virran uudelleen kytkennän.

Muutamat sisukkaat mukanaolijat ja yhteistyökumppanit ovat puhaltaneet ylläpidon kipinään tarvittavaa henkäystä. Näin voi jatkaa jollakin tavalla eteenpäin. Entisaikaan Elämäntapaliitossa kokoonnuttiin ajoittain elossa ollaan teemalla. Tämä on nyt poikkeusajan selättämisen jälkeisen uuden normaalin ajankohtainen aihe monessa yhteisössä. On ilolla tullut lukeneeksi niitä viestejä, joissa on kerrottu, että elossa olemisesta, mutta on myös niitä, joista ei kuulu mitään. Arvostakoon sitten kukin omalla arvoasteikollaan tilannettaan!   

Comments powered by CComment