etusivuotsikko2

× Tervetuloa Kunena foorumiin!

työttömyysturva tarpeen vai hyvän aseman mukaan?

2 years 1 week ago #33 by Kari Koivula
Ilman vasemmistoa ei meillä hyvinvointia olisi. Tulo- ja omaisuuserot olisivat vielä suuremmat, sosiaaliturvaa ja työsuojelua ei olisi.
Mutta, on pakko myös sanoa että ettepä taida kaikessa köyhien asialla olla.
Kun kymmenet vuodet säännöllistä palkkaa, ja vieläpä kohtuullisen hyvää palkkaa nauttinut työntekijä menettää työpaikan (siis yhden ja kenties ensimmäistä kertaa eläissään!) hänellä on karttunutta omaisuutta, oma asunto, vaatetta ja tavaraa vaikka vuosikymmeniksi, harrastusvälineitäkin niin ettei aika edes pitkäksi tule.
Kun satunnaisilla pätkä- ja hanttihommilla itseään elättänyt kouluttamaton ja hyvä veli-verkostoja omaamaton ihminen taas kerran jää tyhjän päälle, hän todellakin on tyhjän päällä. Ei ole omaisuutta, ei säästöjä, ei juuri muuta kuin vaatteet päällä.
Kumpi siis olisi enemmän yhteiskunnan tuen tarpeessa?
Ansiosidonnainen päiväraha toimii raamatun sanoman mukaan; "jolla on, sille annetaan..." Eli juuri päinvastoin kuin inhimillisyys ja oikeudenmukaisuus edellyttäisi.
Kysyä siis sopii, onko tässäkään asiassa ketään joku köyhää kuuntelisi?
Ratkaisu ei todellakaan olisi oikeiston ja sen äärioikeistopuolueen linja jonka mukaan kaikki sosiaaliturva on tarpeetonta, luksusta, luuserien hyysäämistä... Mutta miten saataisiin edes vasemmisto köyhien puolelle?

Please Kirjaudu to join the conversation.

Time to create page: 0.158 seconds
Powered by Kunena Forum