etusivuotsikko2

                 - heikomman ihmisen puolella -

tsil logo color

Hyvällä asialla jo 70 vuotta

Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto perustettiin vuonna 1948 ajamaan muiden kuin sodassa vammautuneiden asiaa, koska tällä ryhmällä oli jo oma järjestönsä. Liitto profiloitui vahvasti heti alun alkaen edunvalvontaliitoksi, joka paitsi nosti esiin epäkohtia myös neuvoi ja opasti jäseniään, jotta he tietäisivät omat oikeutensa. Jäsenyhdistykset auttoivat pienituloisia jäseniään myös rahallisesti.

Talkoohenki on liitossa aina ollut vahva, tästä suurimpana osoituksena 60-luvulla talkoovoimin rakennettu liiton omistama Vähäjärven lomakoti, joka toimii edelleen aktiivisesti ympäri vuoden.

Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto on aidosti heikoimman ihmisen puolella. Vaikutamme lainsäädäntötyöhön tekemällä lausuntoja liittyen vireillä oleviin lakimuutoksiin, päättäjille ja viranomaisille suunnattuja aloitteita ja kannanottoja teemme myös. Tavoitteena on saada niiden ääni kuuluviin, jotka muutoin helposti unohtuvat. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat sekä ikäihmiset, joista monet ovat pienituloisia, ovat niitä joiden puolesta puhumme ja teemme työtä asioiden parantamiseksi.

Tänä päivänä ihmisten on entistäkin tärkeämpää saada tietoa heille kuuluvista palveluista ja etuuksista, joista edelleen tiedotetaan liian vähän. Tästä syystä järjestämme kursseja, joissa kerromme ihmisille mihin etuuksiin he ovat oikeutettuja ja kuinka niitä haetaan. Kursseilla keskitytään myös hyvinvointiin liittyviin teemoihin virkistystä unohtamatta. Järjestämme lisäksi erilaisia tapahtumia, joista seuraavana ovat vuorossa Vammaiskulttuuripäivät 9.-10.6. Vähäjärven lomakodissa, tänne odotamme jäsenistöä laajalti ympäri maata. Osallistumme myös SuomiAreena-tapahtumaan heinäkuussa Porissa ja liiton varsinaista 70-vuotisjuhlaa vietämme 6.-7.10. Vähäjärven lomakodissa. Paikallisyhdistykset järjestävät myös erilaisia seminaareja ja tapahtumia juhlavuoden kunniaksi ympäri maata.

Meillähän on 14 jäsenyhdistystä, toimimme siis valtakunnallisesti. Jäseneksi liittymällä voi majoittua edullisin jäsenhinnoin Vähäjärven lomakodissa, saa 4 kertaa vuodessa ilmestyvän lehden sekä apua ja neuvoja monenlaisissa hakemus yms. asioissa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Sari Laiho

toiminnanjohtaja, Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto ry

Comments powered by CComment