etusivuotsikko2

Yhdistyneiden Kansankuntien julistamaa Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää 17.10. on jo vuodesta 2002 alkaen sävähdyttänyt Asunnottomien yö -tapahtumien sarja eri puolilla maata ja näin on ollut siitä alkaen Porissakin eri paikoissa. Perinne tulee jatkumaan tänäkin vuonna usean toimijan voimin asunnottomien yö-tapahtumana illalla Porin seudun työttömien toimintapaikassa Mikonkadulla ja köyhyysteemoilla eri puolilla kaupunkia päivän aikana. Tapahtumien paikat ja teemat selviävät järjestelyjen edetessä.

 

Tapahtuman merkeissä tehdään yhteistyötä yli poliittisten ja uskonnollisten rajojen, yhteistyötä tehdään asunnottomien ja asunnon jo omaavien kesken sekä yhteistyötä köyhyyden ja osattomuuden poistamiseen tähtäävien toimijoiden kesken. Toimintamalliksi on valittu kansalaisliikkeen ns. itseohjautuva toteutus, jolloin tapahtumia toteuttavat yhteenliittymät tai yksittäiset toteuttajat suunnittelevat omat tapahtumansa. Koordinaatio päivän tapahtumista on Porin seudun työttömien toimintakeskuksessa. Toimijat kokoontuvat elokuusta alkaen yhteisiin palavereihin säännöllisin väliajoin. Seuraava yhteinen kokoontuminen on keskiviikkona 8.8. klo 15 Porin seudun työttömien toimipisteessä Mikonkatu 21.

 

Tapahtumien teemat liikkuvat työn ja työttömyyden kysymyksissä aktiivimalleja unohtamatta. Koko päivän johtavana teemana tulee olemaan osallisuuden ja osattomuuden ilmiöt ja jatkona aiemmille vuosille edelleen mukana on yksinäisyyden kysymykset. Eri tapahtumien yksityiskohdat täsmentyvät järjestelyjen edetessä.

Comments powered by CComment