etusivuotsikko2

asunnottomien some

Naisten asunnottomuus

 

ARAn asunnottomuustilaston mukaan vuonna 2018 Suomessa oli 1200 yksinelävää asunnotonta naista. Perheitä vailla asuntoa oli 159 ja pariskuntia 105, joissa yhteensä 600 ihmistä.
Asunnottomien yön tämän vuoden teemana on naisten asunnottomuus.

Vaikka 80 % asunnottomista on miehiä, on asunnottomien naisten asema heitäkin heikompi. Naiset ovat vaarassa hyväksikäytölle ja kaltoinkohtelulle. He saattavat jäädä vahingollisiin suhteisiin, jos vaihtoehtona on kadulle päätyminen - varsinkin, jos heillä on lapsia. (lähde: Sanna Tiivola, toiminnanjohtaja, Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry).

Asunnottomien ja vähävaraisten asiaa pyritään nostamaan suuren yleisön tietoisuuteen vuosittaisen Asunnottomien yö -tapahtuman avulla. Tapahtumia järjestetään samanaikaisesti eri puolilla Suomea.

Porin tapahtuma järjestetään
yhdistysten yhteistyönä Mikonkadulla
.

- Tilaisuuden avauksen suorittaa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sytyttämällä ulkotulet kello 18 ja lausumalla avaustervehdyksensä.

- Illan ohjelmassa on paneelikeskustelu naisasunnottomuudesta, kaupungin edustajan tilannekatsaus asunnottomuudesta Porin seudulla sekä yhteistyötahojen puheenvuoroja toiminnastaan.

- Nuorten työpajan bändi ja vankiteatteri esiintyvät.

- Elämän Eliksiiri tarjoaa soppatykistä hernekeittoa.

- Ulkoteltoissa toimintaansa esittelevät Porin Sininauha ry, Yhteinen keittiö ja Porin ev. lut. seurakuntien diakoniatyö, Esperi Asumisyksikkö Varikko, KRIS Satakunta ry, Sosped- säätiö Peliraja´on.

- Paikalla myös edustajat Porin ehkäisevästä päihde- ja mielenterveystyöstä ja Helsingistä Työttömien Keskusjärjestöstä.

- Porin Seudun Työttömät ry:n sisätiloissa on SPR:n terveyspiste, Ahkerasti Yhdessä-hankkeen Fyffee- ja Duuniin -valmentajien infopisteet sekä Föliksen positiivis-terveellinen toimipiste.

- Walk-in-parturipisteen väki leikkaa hiuksia non-stoppina ja veloituksetta.

- Lahjoitettujen takkien ja villavaatteiden jakopiste löytyy myös sisätiloista.

- Karvaterapiaa kaikille tarjoavat tapahtumaan lupautuneet kaverikoirat.

Tilaisuuden juontaa Raisa Ranta.

 

Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita Mikonkadulle viettämään lämminhenkistä syysiltaa vakavan asian äärellä.

Comments powered by CComment