etusivuotsikko2

Näin Korona-virusepidemian aikaan, kun on määrätty pitää etäisyyttä toisiimme ja kielletty kokoontumiset, voi itse kukin muistella vaikkapa omia illanviettotapojaan. Olivatko ne likimainkaan seuraavanlaisen kuvauksen kaltaisia.
Jos on otettavaa, niin otetaan, opiksi. Jospa sitten kun karanteenit ovat ohitse, osaisimme käyttäytyä oikein illan/iltojen vietoissa.

Illanvietto

 

Illanvietto on tilaisuus.

Tilaisuus tekee varkaan.
Illan viettoa vietetään.
Osallistujat ovat viettelijöitä.

 

Illanvietossa noudatetaan tapoja. Illanviettoa voi viettää myös ilman tapoja, eikä sekään ole tavatonta.

 

Illanvieton tapoihin tapaa kuulua myös pään täyttäminen. Ihmisen päässä on tasapainoelimet. Ne säätelevät nestetasapainoa. Ilman nestettä ei voi tasapainoa säilyttää.

Ihmisen pään voi täyttää ajatuksilla, muistoilla tai nesteellä.

 

Nestettä käytettäessä pään tulee olla ehjä, vaikka sydän olisi särkynyt. illanviettotapaSopivia nesteitä pään täyttämiseen ovat olut ja viina. Niissä on alkoholia. Alkoholi on kevyttä, se suorastaan nousee päähän, vaikka ei seiso päällään tai kävele käsillään.

Vesi ei mene päähän, vaikka olisi tukka laineilla. Vesi menee polveen. Jos saa vettä polveen rupeaa itse nilkuttamaan, anoppi nalkuttamaan ja omatunto kolkuttamaan.

Vaikeampia veden aiheuttamista vaaroista on vesikauhu ja hukkuminen. Vaarallisinta vesi on nestemäisessä muodossa. Kiinteässä, eli jäänä, vesi ei ole vaarallista, ellei se ole heikkoa. Heikko jää voi pettää alta.

 

Moni muukin voi pettää. Varmat ei petä koskaan. Elleivät ole epävarmoja. Jää säilyy vahvana alkoholin seassa, eikä petä koskaan.

Illanvietossa tulee siis erityisesti varoa vettä ja heikkoja jäitä. Jos joku epähuomiossa on saanut lasiin vettä, se tulee kaataa heti lähimpään sopivaan paikkaan. Lähimpään sopimattomaan paikkaan vettä ei saa kaataa.

 

muistiViinaa otettaessa pitää muistaa ettei menetä muistiaan. Jos muisti menee ei tule muistoja.

Jos muisti menee lopullisesti joudutaan pitämään muistotilaisuus.

tanssi1

Illanvieton tapoihin kuuluu liikunta. Liikuntaa harjoitetaan musiikin tahdissa. Ilman musiikkia liikunta on tahditonta. Tahdissa liikkuminen on marssimista tai tanssimista.

Tanssiessa pidetään korva suussa. Siinä voi käyttää omaa tai toisen korvaa. Jos panee oman korvan suuhun se vaatii venymistä.

Jos on hyvä kielikorva, sinne voi työntää kielen. Musiikkikorvaan voi hyräillä. Kaikkiin korviin voi kuiskailla, paitsi hiirenkorvaan, se on liian korkealla puussa.

 

Teksti on ”tuntemattoman” tarkkailijan. Kiitos hänelle. (Kuvitus T.E.)

Comments powered by CComment