etusivuotsikko2

Tulevaisuus ilman asunnottomuutta

Porin Asunnottomien yö 2022-tapahtumassa mukana sosiaali- ja terveysministeri sekä nimekkäitä panelisteja

Vuosittain YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10 järjestettävä Asunnottomien yö-tapahtuma täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Asunnottomien yö-kansalaisliike sai alkunsa vuonna 2002 ja sen tarkoituksena on ympäri Suomea järjestettävillä tapahtumilla haastaa päättäjiä sekä eri toimijoita ottamaan kantaa asunnottomuustilanteeseen. Porissa tapahtuman vastuujärjestäjä vaihtelee vuosittain ja tänä vuonna se on Porin sininauha ry yhteistyössä usean eri toimijan kanssa.

Asunnottomien yö-kansalaisliike määrittelee joka vuoden tapahtumalle oman erillisen teemansa, joka tänä vuonna on Tulevaisuus ilman asunnottomuutta. Asunnottomuuteen johtavat polut ovat harvoin yksinkertaisia, vaan taustalta saattaa löytyä yllättäviä elämäntilanteita, palvelujärjestelmän ja tukirakenteiden ohi putoamista sekä oman jaksamisen ja elämänhallinnan romahtamista. Näiden usein pitkään jatkuneiden monialaisten haasteiden ratkomiseen tarvitaan samoin monialaista osaamista ja laajaa yhteistyötä. Aiheena Tulevaisuus ilman asunnottomuutta on ajankohtainen juuri nyt, kun palvelujärjestelmä on murroksessa ja ison kehitystyön alla sen siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille.

Aamulla alkava ohjelma
huipentuu illaksi torille

Juhlavuoden tapahtuma pidetään Porin kauppatorilla klo 17-19 Julle Kallion juontamana.
Porin sininauha ry:n toiminnanjohtaja Anu Louhelainen lausuu alkuun tervetuloa-sanat, jonka jälkeen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen pitää avauspuheenvuoron. Klo 17.30 alkavassa Tulevaisuus ilman asunnottomuutta-teemaisessa paneelissa ovat mukana kokemustoimijat Kai Karjalainen ja Susanna Valtanen, hyvinvointialueen puheenjohtaja Sampsa Kataja, Porin kaupunginhallituksen jäsen Timo Aro, kansanedustaja Heidi Viljanen, Satakunnan hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila ja Porin psykososiaalisten palveluiden päällikkö Matti Järvinen.

Asiapohjaisen ohjelman lisäksi lavalla nähdään klo 18.30 Rakastajat-teatterin esittämänä osuus Alaston kaupunki-musikaalista ja tapahtuma päätetään klo 19 Asunnottomien yön tulien sytyttämiseen.
Lavaohjelman ohessa torilla on klo 16.30 alkaen järjestäjätahojen tutustumispisteitä, osallistavaa yhteisötaidetta, hernekeittotarjoilua, vaate- ja hygieniatarvikejakoa sekä muuta ohjelmaa.
Tapahtuma on kaikille avoin ja paikalle toivotaankin laajasti väkeä ottamaan osaa tärkeän teeman esille nostoon.

Iltaohjelman lisäksi päivän aikana
on avoimia ovia usealla eri toimijalla:

  • Porin sininauha ry

Asumisyksiköt Ratapiha & Varikko, Ensisuoja sekä Päivätoimintapiste Pointti pitävät avoimet ovet klo 13-16, osoite Muistokatu 18. Tarjolla kahvia ja pientä makeaa.

Social Club Lissussa avoimet ovet klo 9-14, osoite Liisankatu 10. Kahvia, pelailua, musiikkia ja yhdessäoloa.

  • Kris Satakunta ry

Toimintakeskuksessa avoimet ovet klo 10-19, osoite Isolinnankatu 28.

  • Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry

Avoimet ovet klo 14-16.30, tarjolla lettuja. Valtakatu 9.

  • Kohtaamispaikka Positiimi

Avoimet ovet klo 12-16.30, klo 15 eteenpäin yllätysohjelmaa. Osoite Liisankatu 11.

  • Yhteisötalo Otava, Satakunnan yhteisökeskus

Avoin sauna: naiset klo 12-13 ja miehet klo 13.30-14.30. Osoite Otavankatu 5 A, pohjakerros.

Comments powered by CComment