etusivuotsikko2

Aina joskus saa lukea mukaviakin uutisia.  5.3. 2023  YLEN uutisissa pientä valonpilkahdusta yhteen asiaan:

"

Osakkaalla nyt vahvempi oikeus tehdä yhteistiloihin esteettömyyttä lisääviä muutoksia

Asunto-osakeyhtiön osakkaalla on jatkossa vahvempi oikeus tehdä esteettömyyttä parantavia muutoksia yhtiön yhteisiin tiloihin.

Tällaisia liikkumista helpottavia muutoksia voivat olla esimerkiksi kulkuluiskien, ovenavauslaitteiden ja erilaisten tukikaiteiden asentaminen.

Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia kertoo STT:lle, että jatkossa taloyhtiön hallitus ei voi enää perustelematta kieltää osakasta tekemästä liikkumista helpottavia muutoksia yhteisiin tiloihin. Taustalla on asunto-osakeyhtiölain uudistus, joka astuu voimaan 8. maaliskuuta."

   
oviluiska.jpg

 

 

 

Ehkä esteettömyyden parantamiseen  ei tähänkään asti ole  asunto-osakeyhtiöissä  usein kielteisesti suhtauduttu, mutta hyvä että asia on kirjattu lakiin.  Ainahan niitä kaikkeen hanttiin laittajia  riittää.  Tuossa kuvassa rivitalo johon tein terassit.. yhden huoneiston asukas tarvitsi luiskan  ja kun tuota terassilautaa jäi, niin teimme kaverin kanssa luiskan mitään kyselemättä.  eikä lisätty laskuun, kai sitä nyt aina tunnion voi vapaaehtoistyötäkin tehdä.

 

Ei ole koira perään haukkunut.  Ei ole kyselty että mitäs tuollaisia luvattomuuksia olette rakennelleet....

No, ensi kesänä taas olisi aikaa rakennella niin terasseja kuin luiskiakin, Hyviä työilmojakin on toivomuslistalla.  Joskus voi pienilläkin muutoksilla parantaa asumisen laatua ja turvata omatoiminen asuminen kotona pitkällekin.

 

  Tosiaan hyvä että esteettömyyteen kiinnitetään huomiota  ja sen suosiminen oikeutetaan.   Toki edelleen  kaikista muutoksista  on sovittava  ja ennen töiden aloittamista on syytä olla isännöitsijään yhteydessä.   

 

Comments powered by CComment