etusivuotsikko2

Kyllä vaan. Minunkin puhelimeni soi, jos ei päivittäin niin ainakin viikottain.   Vakuuttavan oloinen, hartaasti haasteleva mies tai  likipitäen flirttaileva  naisihminen  tarjoaa aivan ilmaista kuntotarkistusta,  hormien tutkimista, viemärien kuvausta, kosteusmittausta,  aivan erinomaista ulkoseinäremonttia,  kaikkea mahdollista jota en ole lainkaan huomannut tarvitsevani.   Ja sitkeitä ovat.  Paikoitellen  niin sitkeitä että  laillisuuden rajoilla mennään.   

lampaita 11Ovat sen muutkin huomanneet. Lainaus tämänpäiväisestä MTV:n uutisesta:

"Vanhustyön keskusliitto on sitä mieltä, että turhan remontin kauppaava ovimyyjä voi pahimmillaan syyllistyä petokseen.

MTV:n Uutisaamussa keskusteltiin maanantaina remonttihuijauksista, jotka kohdistuvat vanhempiin ihmisiin. 

Miksi ylihintaisia remontteja tarjotaan etenkin ikäihmisille? Vanhustyön keskusliitto kertoo, mistä alan hämärämiehet tunnistaa: Kiireelliseen remonttiin on vain yksi syy (msn.com)

 

Juttu sai alkunsa Helsinkiläisestä Jarmo Kuusistosta, joka koki saaneensa virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa ovimyyjältä koskien talonsa viemäriputkia.

Jarmon ovelle ilmestyi hiljattain ilmaista putkikuvausta tarjoava LVI-yrityksen edustaja. Tarkastuksessa kävi ilmi, että viemäriputki on likainen ja puhdistus olisi syytä tilata yritykseltä. Jarmo epäilee, että asiasta todisteena näytetty video ei vastannut hänen putkeaan.

– Mä olen itse ollut rakentamassa taloa ja alusta pitäen. En LVI-työtä ole tehnyt, mutta olen tarkastanut putket, kun on rakennettu. Tunnen kyllä nämä putkeni hyvin.

– Tilasin sitten paikallisen firman tekemään saman kuvauksen. Paljastui, ettei ole mitään vikaa. Ei vettä seiso, ei ole tukosta."

 

 

"ylihinnoiteltu remontti ei suoranaisesti riko lakia, mutta jos asiakasta tarkoituksella erehdytetään esimerkiksi omakotitalon todellisesta kunnosta, on se sitten eri asia.

– Jos väärin perustein edellytetään tekemään remontti, kyllä se silloin petos on. Ennakkotapauksia on olemassa, mutta miten sen pystyy todentamaan, se onkin se hankaluus.

Laakson mukaan totuus on se, että monille remonttiyrityksille juuri ikääntyvät ihmiset ovat kohde, joille remontteja voi tarjota turhaan ja reippaasti ylihintaisena.

– Kyllä se meille näyttäytyy sillä, että on monia tapauksia, jossa suoraan jälkikäteen voidaan katsoa, että on käyty pelkästään ikääntyneiden kohteissa. Kyllä se näin valitettavasti on. Ikääntyneet on selkeä ryhmä."

 Tällaista se on.  Rakennusalan ammattilaisena, pienyrittäjänä, tämä tuntuu aika härskiltä touhulta.    Niinpä halusin nostaa asian tällä sivustolla käsittelyyn.    Kun jatkuvasti itsekin teen  töitä juuri ikääntyneille, liikuntarajoitteisille ja muille erityisryhmille,  katson jollain tavalla velvollisuudeksenikin varoittaa ihmisiä. 

Älkää  sopiko mitään puhelimessa, alkääkä missään nimessä ovelle kolkuttaville kauppiaille.  Parasta on lopettaa keskustelu  välittömästi.   Rehelliset yrittäjät eivät kulje ovilla tyrkyttämässä "tutkimuksia",  eivätkä soita sellaisella asialla.    

 

 

 

Comments powered by CComment