etusivuotsikko2

tsilpori 008webPorin sairaus- ja tapaturmainvalidit on useaan otteeseen tivannut kaupungin virkamiehiltä miksi Porin kaupunki maksattaa monista muista kaupungeista poiketen vammaispalvelun asiakkailta taksimatkan kokonaiskustannukset etukäteen. Vasta kuukauden kuluttua kuitteja vastaan voi hakea liikaa perittyjä kuljetusmaksuja kaupungilta takaisin. Porissa maksatetaan vammaisilla myös vammaispalvelukuljetusten taksitilausten lisämaksuja.  Asiasta on lähetetty delegaatioita  puhumaan virkamiehille, uutisoitu sanomalehdissä ja sivutie.netin artikkeleissa on asiaa käsitelty useaan otteeseen.

Tällä kertaa oli keskustelemaan kutsuttu poliittisia vaikuttajia, mukana oli kaupunginhallituksen jäsen Raisa Ranta ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Oili Heino. Heille selvitettiin tilanteen hankaluutta kuljetusten käyttäjien kannalta. On tullut ilmi, että monet kuljetusapuun oikeutetut eivät ole kyenneet käyttämään heille vammaispalvelulain  mukaan kuuluvia ja jo myönnettyjä kuljetuspalveluja kuin osittain, koska pienestä eläkkeestä josta jo muutenkin valtaosa menee lääke- ja hoitokustannuksiin, ei pysty sijoittamaan  rahaa odottamaan kuukauden-kahden päästä tulevaa palautusta odottamaan.

Oili Heino Ja Raisa Ranta  olivat tilanteesta yhtä ymmällään kuin yhdistyksen jäsenetkin.   Kysymyshän ei ole edes rahasta vaan pelkästään virkamiesten harjoittamasta  kyykyttämisestä.  Olisi varmasti kaupungin kannaltakin selkeämpää hoitaa maksatuksia keskitetysti muutaman taksiyrittäjän kautta kuin satojen omia lappukasojaan vapisevin käsin kirjallisin selvityksin räpeltävien vanhusten ja vammaisten kanssa jokaiselle erikseen.

Oili Heino ja Raisa Ranta ottivat nyt asiaa hoitaakseen, se etenee nyt ainakin lautakuntaan asti  - Porin sairaus- ja tapatumainvalidit ry vammaisten etujärjestönä  seuraa tiiviisti  asian kehittymistä.

 

 

Comments powered by CComment