etusivuotsikko2

Sivutie Kaija Kiessling 20.2

Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry
Edunvalvontatyön tarve kasvaa

 

Yhdistyksen työ edunvalvonnan saralla ei ole vähentynyt poistumisesta puhumattakaan. Päin vastoin. Edunvalvonnan merkitys on kasvanut entistä suuremmaksi. Hallituksen jatkuvat kurjistamistoimet lapsiperheiden, eläkeläisten, vähävaraisten ja sairaiden kohdalla sekä paikallinen Porin oma ”erikoisuus” vammaisten ”rokottamiseksi” vaatii kokoaikaista seurantaa ja puuttumista epäkohtiin. Tätä työtä jatketaan. Unohtamatta mielen virkistystä, joka on hyvinvointia parhaimmillaan.
Kokoontumiset Nuorisotalolla ja kesällä Kuntoharjulla tarjoavat sekä rentoa yhdessäoloa että asiapitoista toimintaa.

Sivutie Kaija Kiessling Porissa 20.2Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto ry:n varapuheenjohtaja Kaija Kiessling Turusta oli saapunut Porin yhdistyksen vuosikokoukseen esittämään liiton tervehdyksen. Hän välitti samalla ”kutsu”terveiset Turun yhdistykseltä yhteistyön saamiseksi konkreettiselle tasolle.
Kiessling muistutti puheessaan monista hallituksen toimista, jotka joka hetki entistä enemmän kurjistavat lapsiperheiden, eläkeläisten ja pienituloisten toimeentuloa. On nostettu lääkkeiden omavastuuosuuksia, taitettua eläkeindeksiä ei ole korotettu jne.
- Hallituksen päätökset käyvät meidän kukkarollamme. Pörssiyhtiöiden osakkaille on jaossa rahaa, rahaa josta ei Suomeen makseta veroja, mikä auttaisi oman maan palvelujen kehittämistä.

Eriarvoisuus on kasvanut enemmän kuin aikoihin. On tehty suuren rahan politiikkaa. Hallitusohjelma sisältää vain leikkauksia, ja se onkin näkynyt kansalaisten liikehdintänä, joukkovoimana.

- Meidän on tulevia vaaleja ajatellen mietittävä minkälaisen hallituksen ja millaisia päätöksentekijöitä tarvitsemme. Nyt oikeistolainen puhuri menee kovaa vauhtia maassamme. - Ollaan pian kuin 1930-luvulla.

Köyhyysrajan alapuolella elää 600 000 ihmistä eivätkä päättäjät edes käsitä miten pienillä tuloilla kansalaiset joutuvat elämään. Ovat kaukana todellisuudesta.

- Tämä hallitus on tehnyt pohjanoteerauksen. - Me olemme sen mielestä vain turha kuluerä.

Sotesta on puhuttu palvelujen parantamisena. Kolmen miljardin säästötavoite. Miten se toteutetaan. Uskooko joku, että yksityiset firmat luopuvat voitoistaan, jotta kansalaisten maksut vähenisivät. Ei. Käyttäjämaksut tulevat varmasti nousemaan. Ja mihin se johtaa. Entistä useampien toimeentulon heikkenemiseen.

- Meidän monisairauden, niin nuorten kuin ikäihmisten on kamppailtava epäoikeudenmukaisuuksien torjumiseksi. Tarvitaan sisua ja voimia.
Liitto on toiminut aktiivisesti ja on vahvistamassa edelleen edunvalvontajärjestörooliaan. Varsinkin nyt, kun toiminnanjohtaja Sari Laiho toimii myös valtakunnallisen vammaisfoorumin puheenjohtajana.
Liitto täyttää 70 vuotta ja se tulee näkymään myös Porissa. - Pori onkin etulyöntiasemassa, kun täällä on jazzit ja SuomiAreena, totesi Kaija Kiessling. Liitto on paikallisyhdistyksen kanssa ja voimin esillä mm. kansalaisareenalla.

 

Valinnat

Porin yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Sirkka Lindroos.
Hallituksen jäseniksi valittiin Rauno Huhmarniemi, Pentti Ruohoniemi, Anna-Liisa Pahkuri, Terttu Elomaa, Eila Martti ja Lennart Laitinen, sekä varajäseniksi Pirkko Sirpola, Eero Salminen ja Ari Lindroos.

Sivutie Vuosikokokous 20.2

Teksti ja kuvat: Terttu Elomaa

Comments powered by CComment