etusivuotsikko2

Monipuolinen toiminta

pitää jäsenistön vireänä

 

Porin sairaus- ja tapaturmainvalidien kesäpaikka Kuntoharju on ollut koko kesän ajan täydessä toiminnassa. Tiistaikerhot ovat koonneet jäsenistön toistensa seuraan vapaa-ajanviettoon. Mukaan on tullut myös uusia jäseniä.

Päiväohjelmaan ovat kuuluneet omaehtoiset ohjelmat sekä tietysti ruoasta ja kahvista nauttiminen. Kaikki on toiminut moitteettomasti. Talkoolaiset ovat tehneet päivistä onnistuneet.

Lämmin kesä ja lämminhenkisen yhdessäolo ystävien kesken ollut toimiva yhdistelmä. Väkeä on käynyt kiitettävästi.Väen kokoontuessa iloinen puheensorina täyttää välittömästi aurinkoisen harjun.

 Kuntoharju harjulla ok

Laulua ja sketsiä ok

Ruokatarjottavaa1 ok

 Ruokailu ok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kupit valmiina ok

Paikalle on tultu omilla autoilla, taksikyydein tai yhdistyksen tänä kesänä tarjoamalla ilmaisella linja-autokyydillä.

ok

Jäsenistössä on paljon kuljetuspalveluja käyttäviä ja tähän liittyen Anne Bernerin toimet eivät kiitosta ole saanut. Uuden taksilain myötä seuranneet toimimattomat kuljetuspalveluasiat on monen huolenaihe. Vammaisten ja ikäihmisten kohtelut näiden palvelujen saamisessa koetaan ongelmalliseksi.

Porin kaupungiltakin odotetaan pikaista ratkaisua vammaispalvelulain mukaisten kyytien laskutuksessa. Tällä hetkellä asiakas joutuu maksamaan itse ensin kuljetuspalvelumatkan ja saa vasta sitten rahat takaisin omavastuun yliittävältä osin. Porin sosiaalitoimen käynnistämä tarjouskilpailu tuonee syksyn myötä laskutukseen toivotun muutoksen. Seuraamme tilannetta.

Kesäinen suurtapahtuma Porissa, SuomiAreena, oli sekin "lämminhenkinen". Lämpöasteita riitti. Liiton telttapisteellä päivysti niin liiton toiminnanjohtaja Sari Laiho kuin monet yhdistyksemme jäsenet. Mainoksia ja lehtiä jaettiin runsaasti. "Rahanpesu" kiinnosti useita kävijöitä. Kiitosta saatiin sille työlle, jota teemme vammaisten, ikäihmisten ja pitkäaikaissairaiden oikeuksien puolesta.

Areenan esittelyä rahanpesu

SA väkeä teltalla

Yhteistyötä on vuoden mittaan tehty ja tehdään edelleen eri yhdistysten kesken.

Syyskuussa on taidemaalauskurssi yhteistyökumppaneiden kanssa ja 17.10. olemme mukana Porissa järjestettävässä köyhyyden vastaisen päivän ja asunnottomien yö -tapahtumassa. 

Marraskuussa porilaisille on liiton lomakodissa 5-päiväinen IKMO-kurssi. Tästä tarkemmin kerhoissa.

Syksyn myötä Porin yhdistyksen toiminta siirtyy Porin Nuorisotalolle, Isolinnankadulle. Siellä kokoontuvat jokamaanantaiset harrastekerhot ja parillisten viikkojen tiistaikerhot. Harrastekerhossa nimensä mukaisesti harrastetaan: tehdään käsitöitä, askarrellaan, pelataan korttia, seurustellaan, parannetaan maailmaa ,perehdytään tietotekniikkaan, juodaan kahvit jne. Tiistaikerhoissa perehdytään enemmänkin päiväkohtaisiin asioihin ja edunvalvontaan kevyempääkään ohjelmaa unohtamatta.

Kerhopäivät selviävät toimintakanterista.

Tervetuloa mukaan!

Comments powered by CComment