etusivuotsikko2

Vahvat kuntapäättäjät Kokoomus ja Keskusta ajoivat kunnat kuntaliitoksiin ympäri maata vedoten kuntien rahapulaan, jolloin kunnille taattiin ulkoistamisostot – valinnanvapaus sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ostoon. Suurilla usein ulkomaalaisilla veroparatiisi pääomasijoittajilla, on varaa tehdä tappiollisia markkinavaltauksia, jonka takia kunnat on houkuteltu ulkoistamaan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut joissa on mukana myös vammaisten palvelulaitokset. Vaikea uskoa etteikö lasten päiväkodit ja esiopetus ole hankkeissa mukana. Yksityinen raha hallitsee jo puolet kaikista markkinoista. Riittävän markkinaosuuden turvin hinnoittelu on helppo korjata vedoten tappiolliseen toimintaan, lisäämällä laskun perään riittävästi nollia. Kirjanpitokikkailullakin toiminta saadaan näyttämään kannattamattomaksi, jolloin välttyy veronmaksulta.

Keskustapuolueelle on luvattu hyvä veli sopimuksella maakuntahallinto, koska se on perinteisesti ollut maatalousaikakaudelta heidän valtakuntaansa, kokoomukselta lahjoituksena annettuna, vastineeksi valinnanvapauslaista, jolla yksityinen pääoma takoo rahaa veroparatiiseihin, kuten Attendo, Esperi, Mehiläinen ovat osoittaneet rahastamalla kunnat ja palvelujen käyttäjät.

Pääpukki kaalimaan vartijana 12.2.2019 loihe lausumaan julki oman vaaliteemansa. Yritysjohtajana hallituksessa SOTEn päällepäsmärinä ministeri Sipilä torui ja heristi keppiä ja tuomitsi yritykset jotka toimivat voitontavoittelu edellä ja vasta sitten arvot – mitä ne sitten milläkin yrityksellä ovat. Eikö Sipilä omassa yrityksessään pyrikään tavoittelemaan voittoa? Laajat asiantuntijapiirit, yritysmaailman tutkijat, suuri osa politiikoista ja päättäjistä ovat sitä mieltä että soten päämäärä on saada mahdollisimman suuri osuus sote- palveluista yksityisen voitontavoittelun toteuttamaksi, kuten nyt vanhuspalvelujen osalta on toteennäytetty. Voiko poliitikko pääministeri räikeimmin pettää kansakunnan luottamusta, toimimalla virassaan päättäjänä, jakaa kansakunta kahden markkinan kasteihin ja julkisuudessa puhelee kuin alahuulta ei olisi ollenkaan!

Kansallinen kokoomus toimii pääarkkitehtina kuntapäättäjänä ja maan hallituksessa joissa jaetaan yhteiskunnan julkista rahaa yhä laajemmin myös yritystoimijoille. Kokoomuspäättäjät ovat julkisesti vouhkanneet yritysmaailman ihanuudesta, kertoen yrittäjäystävien menestystarinoista, ammentaen tietämystään, työttömiä perustamaan oma yritys. Kuka uskoo, etteivät poliittiset päättäjät virkamieskuntineen ole kietoutuneet hämähäkin seitin tavoin, paitsi lehmänkauppoihin päätöksenteossa ja osallistuneet itse rahastukseen, joko suoraan tai kiertoteitse ristiin omistuksilla, rekisteröitymällä ulkomaisiin veroparatiiseihin tai bulvaanien kautta.

Ulkomailla toimintaa kutsutaan korruptioksi ja lahjonnaksi! Uhkailut ja kiristykset taitavat olla samaa maata, ainakin sukulaisrakkautta tietyissä piireissä tämänsuuntaisiin toimiin on havaittu.

Sote- palvelujen ja laitosten valtaus tapahtui jo ennen SOTE- päätöstä, jossa kunnat ovat mukana. Yksityistäminen ja julkisten laitosten alasajo on etukäteen sovittu ja päätetty.

Näiden päätösten seurauksena Suomen valtion budjetti on sidottu kansainvälisen pääoman keinottelijoiden maksimaalisen tuoton takuuna, ilman sanottavaa mahdollisuutta edes verotulojen palauttamiseksi Suomen palvelujen rahoittamiseen. EU on tukemme!

Oma lukunsa kansallisvaltion hävittämiseen valtion taholta, on nähty julkisen omaisuuden, siis valtionyhtiöiden tai osaomisteisten yritysten ja sen myötä myös aivokapasiteetin, teknisen osaamisen polkuhintaan myyminen ulkolaiselle yksityispääomalle, jopa siten että myytävien palvelujen tai tuotteiden myyjästä siirrytään ostajaksi.

Lennart Laitinen 12.02.2019

Comments powered by CComment