etusivuotsikko2

Vaikka sairaita ja vammaisia ollaan, tai ehkäpä juuri sen vuoksi, yhdessäolo vertaisten joukossa on tärkeää. Se, että lähdetään ”ylös, ulos ja lenkille” antaa voimia eteenpäin. Vammat ja kaikenmaailman krempat eivät ole esteenä, ainoastaan jonkinasteisena hidasteena matkallamme. Mutta niistä selvitään hurtilla huumorilla, ainakin osittain. Olipa esimerkiksi miten huonot kelit tahansa, niin kerhopaikan ovella on jono rollaattoreita osoittamassa yhdessäolon tärkeydestä. Mukaan on päästävä. Satoi tai paistoi. Tästä sitkeydestä olisi opiksi otettavaa terveillekin.

Tsil Pori ryijy
Porin sairaus- ja tapaturmainvalidit on koko alkuvuoden, tai oikeammin aina perustamisestaan, vuodesta 1963 alkaen, toiminut vammaisten, monisairaiden ja ikäihmistenkin asioiden puolestapuhujina. Liian usein juuri nämä ryhmät on jätetty huomiotta. Jos ei vaadita parannuksia, ei niitä myöskään jaella. Vaikka joukkomme on suhteellisen pieni, niin me vaadimme. Vammaisjärjestöjä on kyllä monia, mutta kukin ajaa lähinnä vain oman ”tautinsa” asiaa. Me olemme kaikkien sairaiden puolella. Siksi me puhummekin kaikkien vammaisten, monisairaiden, suulla.

Vaikka yhdistyksen nimessä on tuo sana invalidi, emme sulje pois ketään ihmisryhmää. Sitä siis on turha pelätä. Mukaan pääsee vaikka ei olisi sairauttakaan. Parempi niin. Kannatusjäsenet ovat tervetulleita.

Toimintakertomuksia selaillessa huomio kiinnittyy runsaisiin ja aktiivisesti toimiviin kerhotilaisuuksiin.  Tiistaikerho kokoontuu lähes läpi vuoden joka toinen viikko. Sen pääpaino on tiedotuksessa yhdistyksen jäseniä kiinnostavista ja heitä koskevien asioiden pohdinnoista. Päivään kuuluu tietysti kahvit kastamisineen sekä arpajaiset, laulajaiset ym. ohjelmat. Yhdessäolo ja vapaamuotoiset seurustelut ovat ne asiat, joita mukaantulijat kaipaavat.

Joka maanantai (kesää lukuunottamatta) on Harrastekerho toisenlaisten toimintojen parissa. Käsitöitä tehdään, opiskellaan vaikkapa sometusta, pohditaan tietysti ajankohtaisia asioita. Myös pelituokio on tullut jäädäkseen. Samalla tulee käsiteltyä yhdistyksen toiminnan käytännön asioita. Aika kuluu kuin siivillä. Ja koska moni tuntee tarvetta kesäisinkin kokoontua, niin sekin käy. Toriparlamentti kokoontuu.

Kuntoharju harjulla ok

Kesän ajaksi tiistaikerho on siirtynyt Nuorisotalolta kesäpaikkaamme Kuntoharjulle, joka sijaitsee Kellahdella. Se on oiva rentoutumiskohde.

Kulkupelejä Kuntoharjulla

Sinne tullaan omin kyydein, taksein tai Nuorisotalolta lähtevällä linja-autolla, jonka yhdistys on järjestänyt väen kulkea.


Tsil ruokailu1

 Kellahdella on aina ruokailu- ja kahvittelumahdollisuus pientä rahallista korvausta vastaan.

Tervetuloa Kuntoharjulle

Ohjelmaa saavat esittää kaikki halukkaat, estradi on vapaa. Voimme myös laulaa yhteisesti, pelata pelejä ym. halukkuudesta riippuen.

Tai voi vaan oleilla ja ottaa aurinkoa, jos paistaa ja miksei paistaisi. Varjopaikkojakin toki löytyy.
Ei muuta kuin tervetuloa mukaan tutustumaan.

Linkki Tsil Pori:

http://www.sivutie.net/tsil-pori/7-toimintakalenteri-2017-tsil-pori

 

Linkki Facebook:
https://www.facebook.com/Porin-Sairaus-ja-Tapaturmainvalidit-ry-800783440059790/?eid=ARCyT59Cuq6NxInQblfMPFOobss1FQ5R0pJR7Z0Ka-oiA2wNnDsThKcjBm01WwZWfWSL3w75qayEkyD6

 

TSIL ry

Porin yhdistys on yksi Tapaturma- ja sairausinvalidien liitto ry:n jäsenjärjestöistä, joita on ympäri Suomea.
Liiton tehtävänä on sairaiden ja vammaisten ihmisten oikeuksien ja etujen valvonta.
Tavoitteena on vammaisten ihmisten täysi osallistuminen ja tasa-arvo muiden kansalaisten kanssa.
http://www.tsil.fi/

 

Vähäjärven Lomakoti

Kaikilla jäsenjärjestöillä on omat toimintonsa, mutta kaikkia yhdistävä paikka on liiton omistama lomakoti. Vähäjärven Lomakoti- ja kurssikeskus sijaitsee Hauholla Hämeenlinnassa. Kahden tunnin ajomatka Porista.

Lomakoti palveluineen on avoinna kaikille, ei vain jäsenille.

Siellä on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan; lomailuun, kurssien, kokousten ja juhlien pitoon.
Ruokailut järjestyvät mallikkaasti. Sijainti järven rannalla suo uintimahdollisuuden luonnon järvessä, myös talvella. On rantasauna, myös sisäsauna uima-altaineen.

Lomakodissa on viime aikoina tehty paljon kunnostustöitä väen viihtyä. Huoneet ovat saaneet uutta ilmettä ja varsinkin uusi kurssi/monitoimitila on näyttänyt tarpeellisuutensa.

Kannattaa tutustua Vähäjärven kurssi- ja lomailupaikkaan.

Linkki Lomakotiin: http://www.vahajarvi.fi/

Terttu Elomaa

Comments powered by CComment