etusivuotsikko2

Kaupungintalo1 Sivutie

Kuljetuspalvelut hiertävät Porissa
  - vaatimuslista päättäjille -

Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidien lähetystö kävi viemässä Porin kaupunginhallituksen puheenjohtajistolle vaatimuslistansa. Aiheena oli porilainen ”ikuisuuskysymys”, vammaisten kuljetuspalvelut.

Vetoomuksen esitteli yhdistyksen puheenjohtaja Lennart Laitinen. Mukana esityksissä olivat Satakunnan Meniere-yhdistys sekä Porin seudun Reumayhdistys.

 

Lähetystö 1 SivutieLennart Laitinen esittelemässä Diana Bergroth-LampisellePorin Sairaus- ja tapaturmainvalidien laatimaa vaatimuslistaa.
Yhdistysten jättämässä vetoomuksessa vaadittiin Porin kaupunkia korjaamaan vammaispalvelulain (vpl) vaikeavammaisen kuljetuspalvelua siten, että vammaisella on mahdollisuus suorittaa välttämättömien työhön ja opiskeluun liittyvien matkojen lisäksi vähintään 18 yhdensuuntaista jokapäiväiseen elämään kuuluvaa matkaa kuukaudessa.

Listalla oli myös vaatimus kirjata vpl-mukaisen kuljetuspalvelumaksun yhdensuuntaisen matkan kiinteäksi hinnaksi 1 euro. Tälle oli perusteluna mm. se, että kaupunki tarjoaa terveillekin lähes ilmaisia palveluja.

Asia, joka edelleen on korjaamatta, on, että Pori pakottaa vaikeavammaiset maksamaan kuljetuksistaan kaupungin kassaan useita satoja euroja korotonta lainaa. Eli, vieläkään Porin alueen vammaiset eivät pääse matkustamaan omavastuuhinnalla. Monissa muissa kaupungeissa se kyllä on mahdollista.

 

Lähetystö2 Sivutie

Lähetystön vaatimuksia olivat kuulemassa kaupunginhallituksen pj. Diana Bergroth-Lampinen (SDP), sekä varapuheenjohtajat Juha Kantola (KESK) ja Anne Liinamaa (VIHR). He antoivat lupauksensa viedä asia eteenpäin sekä korjata vammaisia kohtaan aikanaan tehdyt epäoikeudenmukaiset päätökset. - Aina voi voida virheelliset päätökset korjata, oli sanomansa.

Yhdistykset ovat jo vuosia kehottaneet Porin kaupunkia saattamaan kuljetuspalvelut vpl:n, asetusten ja oikeuslaitosten edellyttämien päätösten mukaisiksi.
Vammaisjuristi Jukka Kumpuvuorenkaan kantelu ei ole vielä johtanut toivottuun tulokseen. http://www.sivutie.net/tsil-pori/202-kantelu-porin-vammaiskuljetuksista

 

Jäämme odottamaan luvattuja parannuksia.


Terttu Elomaa

Comments powered by CComment