etusivuotsikko2

Porin sairaus- ja tapaturmainvalideilla sopuisa kokous

Tsil Pori 2020 vuosikokous 1

 

Porissa on tekemisen meininki.
Näin voisi päätellä jäsenistön mukanaolosta yhdistyksen toiminnassa. Toimintakertomuksen kuultuaan eräskin loihe lausumaan, ettei tämä ole ainakaan millään lailla ”nukkuva” yhdistys. Siksi paljon on vuoteen mahtunut. Tämä jatkukoon. Myös sopuisa yhdessäolo sai kiitosta.

Porin sairaus- ja tapaturmainvalidien vuosikokous henkilövalintoineen sujui yksimielisyyden vallitessa.

Liiton terveiset omalle yhdistykselle välitti liittohallituksen jäsen Terttu Elomaa. Esille tuli liiton toiminnat ja tavoitteet vammaisten ja pitkäaikaissairaiden edunvalvontatyössä. Vanhusten turvallisen elämän parantamiseksi on liiton taholta kuluva vuosi nimetty Vammaisten ja vanhusten ihmisarvovuodeksi, jossa tulee huomioida edunvalvontanäkökulma.
Puheenvuoro sai aikaan keskustelua juuri ihmisarvoista ja niiden vaalimisesta. Pahennusta herätti mm. nykytrendi, että perusterveydenhuollossakaan ei enää noudateta perustuslakia. Viimeinen hallitus röyhkeästi siirsi poliittisilla päätöksillä vastuut kansalaisille itselleen. Meidän tehtävämme on valvoa, että perustuslain pykälät tulevat voimaan ja toteutuvat.
- Tälläkin hetkellä tulee esille uutisia, jota ei pitäisi tulla. Hoitajamitoitukset ovat paikoin jopa alle arvostelun.

Yhdistyksen toimintasuunnitelmaan on kirjattu toiminta työ- ja toimintakykyään menettäneiden invalidien yhdyselimenä. Tavoitteena on tehdä tunnetuksi maamme sosiaalilainsäädäntöä ja vammaisten oikeuksia, opastaa lakisääteisen avun hakemisessa ja auttaa jäseniään kehittymään omatoimisiksi toimeentulon hankkimisessa sekä tukea heitä henkisesti ja sosiaalisesti.
Perusteemoina on turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus.
Keskustelussa nousi esille yhdistyksen tärkeä toiminta kansalaisvaikuttajana ja edunvalvojana. - Valitettavasti liian usein ollaan turhankin vaatimattomia omalle työlle, kommentoitiin.
Yhdistyksen uudet kokoontumistilajärjestelyt ovat loppusuoralla. Kerhotoiminta Porin Nuorisotalolla on loppumassa. Kesäajan Kuntoharjulla pidettävien kerhojen jälkeen siirryttäneen Puistotalolle, Eteläpuisto 14:ään.

Tsil Pori 2020 vuosikokous 2Kokousta johti Lennart Laitinen, joka jatkaa myös yhdistyksen puheenjohtajana. Liittoterveiset jäsenistölle välitti Terttu Elomaa.

Lennart Laitisen johdolla

Vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Lennart Laitisen.
Hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Pentti Ruohoniemi, Eila Martti, Rauno Huhmarniemi, Eero Salminen, Terttu Elomaa ja Elise Seittonen. Varajäseksi valittiin Anja Harja ja Seija Laurell.

Kuvat: Mira Seittonen

Teksti: Terttu Elomaa

Comments powered by CComment