etusivuotsikko2

LakiKorona-ajasta huolimatta on Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry voinut toimia lähes entiseen tapaan. Tapahtumia ja menoja, mm. retkiä, on jäänyt tekemättä, mutta toimintaa on kuitenkin ollut ja terveysturvallisuutta noudatettu.

Vuosikokouskin pidettiin sääntöjen ja rajoitusten mukaisesti. Vähemmällä väkimäärällä kuin perinteisesti, mutta laillisuutta noudattaen.

Puheenjohtajaksi yhdistystä luotsaamaan valittiin edelleen Lennart Laitinen. Muut hallituksen jäsenet: Hallitus 2021

 

Kokouksessa kuultu toimintakertomus viime vuodelta osoitti yhdistyksen monipuolisen ja varsin aktiivisen toiminnan. Siirtyminen kaupungin tiloista Nuorisotalolta, voisi sanoa, oli eräänlainen onnenpotku toimintaamme ajatellen. Nyt kun ko. tilat ovat olleet pitkälti suljetut, olemme voineet olla yhteyksissä jäsenistöömme uusissa tiloissa, Puistotalolla Eteläpuisto 14:ssä. Harrastekerho on kokoontunut maanantaisin ja tiistaikerho parillisten viikkojen tiistaisin. Viimeisten tiukkojen koronarajoitusten vuoksi ainakin päivystyksen merkeissä väen käydä. Tätä jatketaan toistaiseksi.
Kesällä kerhoiltiin Kuntoharjulla, toki sielläkin ns. normaaliaikaan verraten harvemmin, mutta ei saamattomina. Uusi ”koronaterassi” saatiin pikapikaa aikaiseksi ja muutenkin tehtiin töitä entistä esteettömämmän kulkemisen saavuttamiseksi. Tämä työ jäi valitettavasti kesken, mutta talkootyötä jatketaan tulevana kesänä, sillä talkoillahan hommia hoidetaan.


Edunvalvonta, vertaistuki, virkistys

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia työ- ja toimintakykyään menettäneiden invalidien yhdyselimenä ja tehdä tunnetuksi maamme sosiaalilainsäädäntöä sekä vammaisten oikeuksia, opastaa lakisääteisen avun hakemisessa, auttaa jäseniään kehittymään omatoimisiksi toimeentulon hankkimisessa ja tukea heitä henkisesti ja sosiaalisesti.

Olemme vammaisjärjestö, jonka tarkoituksena on vammaisten ja pitkäaikaissairaiden osallistuvuuden lisääminen, elinolojen parhaaksi toimiminen ja syrjäytymisen ehkäisy. Tässä edunvalvontatyö on ensisijainen. Tiedottaminen ajakohtaisista asioista ja yhteydet paikallisiin päättäjiin ovat tärkeitä työlistan asioita. Lisäksi vertaistuki auttaa useissa kohdin. Virkistys kerhojen myötä sekä retket niin omaan kesäpaikkaamme kuin liiton omistamaan Vähäjärven Lomakotiin Hauholle ovat aina odotettuja.
- Toimintaamme 2021: Toimintakalenteri

Yhdistyksemme jäsenmäärä ei ole mahdottoman suuri, mutta meillä on merkittävä osuus paremman huomisen tekemisessä. Kaikkia meitä tarvitaan antamaan äänemme vammaisasioiden hoitamiseksi paremmalle tasolle ja yhteistyössä muiden samanhenkisten, niin vammais- kuin eläkeläisjärjestöjenkin kanssa voimme saavuttaa jotain merkittävää. Uskomme ja toivomme myös nuoremman väen huomioivan tärkeän työmme tekemällämme toimintasaralla.

Ovet ovat avoinna. Työtä riittää edelleen. Pienikin osallistuvuus auttaa asioidemme eteenpäinviemisessä.

TE

Comments powered by CComment