etusivuotsikko2

Face logo

Pitkäaikaissairaiden ja vammaisten asiat puhuttivat Tapaturma- ja sairausinvalidien liittokokousväkeä. Sosiaali- ja terveysministeriölle laadittiin vaatimus ohjeistaa kunnat hankintalain soveltamisesta vammaispalveluissa. Päättäjien toimesta vammaisten palveluasuminen otettiin mukaan hankintalain piiriin, vaikka he olisivat voivat valita toisin, ilman kilpailutuksen tuomaa uhkaa vammaispalveluita tarvitseville. Kelaa vaadittiin vastuuseen toimeentulotukikatastrofin aiheuttamisesta. Eduskunnan oikeusasiamiehen tulisi tehdä syntyneestä tilanteesta puolueeton selvitys.

Käsiteltävänä olivat sääntömääräiset kokousasiat, niin menneet kuin tulevaisuuteenkin suuntaavat. Tulevan vuoden merkittävä tehtävä edunvalvonnan ja koulutuksen lisäksi on jäsenhankintatyö. Nykyhallituksen toimet kansalaisten ahdinkojen lisäämisessä koskettaa entistä useampia. On noustava ponnekkaammin ja suurella joukolla vastustamaan tuota kansalaisia kurjistavaa linjaa.
Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton, joka on vammaisten etujärjestö, tavoitteena on vammaisten täysi osallistuminen ja tasa-arvo muiden kansalaisten kanssa.

 

Liittokokousvirkailijoina toimivat liiton toiminnanjohtaja Sari Laiho sekä Pauli ToikkaLiittokokous Sari Laiho ja Pauli Toikka.

              

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sivutie Antti Holopainen 2015

                               Liiton puheenjohtajana jatkaa Antti Holopainen.

Liittokokous 2017

               Kokousedustajia oli ympäri Suomea. Tässä pöydässä edustettuina Rauma, Oulu, Pori ja Lahti.

Comments powered by CComment