etusivuotsikko2

Jaksaa, jaksaa...

Ja mehän jaksamme
ja jatkamme!

 

Jos meni viime vuosi ja vielä tämäkin alkukausi monilta toimijoilta ”kärvistellen”, niin Porin sairaus- ja tapaturmainvalidien toiminnassa se ei kovin paljon näkynyt. Päin vastoin on tunne, että jopa entistä enemmän on ollut toimintaa ja tekemistä. Ja se on hieno saavutus vammaisyhdistykselle, jonka toimintaresurssit ovat melko vaatimattomat.

Kerhopäiviä on tälle vuodelle jo kirjattu runsaasti. Maanantaisin on pidetty harrastekerhoa, parillisten viikkojen tiistait on pyhitetty tiistaikerhojen kokoontumisille ja hallituskin kokoustanut lähes kuukausittain. Näin talvi, syys- ja kevätkaudella, jolloin toimipaikkana on Puistotalo Porin keskustassa.

kuntoharju 1 Sivutie

Kesällä kaikki on hieman toisin. Siirrymme maalaismaisemaan. Tiistaikerhot ovat siirtyneet yhdistyksen kesäpaikkaan Kuntoharjulle Kellahdelle.
Maanantaisin toriparlamentti kahvittelee ja pohtii maailman menoa. Asioita on laidasta laitaan. Porin torilla tehtävän rakennustoiminnan vuoksi kahvipaikkana on Teljäntorin aula. 
Heinäkuussa lomaillaan ja retkeillään, mm. Vähäjärven Lomakotiin.

Vähäjärven Lomakoti Hauholla on Tapaturma- ja sairausinvalidien liiton omistama loma- ja kurssikeskus, joka on avoinna kaikille, ei vain jäsenille. Sinne teemme retkiä aina kun se on mahdollista. Parin tunnin ajomatka ei rasita liikaa ja perillä voi majoittua mukavasti, nauttia maittavista ruoista ja rennosta oleilusta.
Vähäjärvellä voi pitää juhlia, kursseja, seminaareja yms. tai vain lomailla.

vihta1Sauna lämpimänä Kuntoharjulla heinäkuussa perjantaisin.

kts.  Perjantaisaunat

Löylyttelyt, lokoilut, pelit ja kaikkinainen rentoutuminen ovat pääasia. Pikkusuolaista on myynnissä, jotta vatsakin saa osansa. Oma pyyhe mukaan ja eväät, jos talon antimet epäilyttävät.
Elokuussa ollaan jälleen Kuntoharjulla ja vasta lokakuulla siirrytään Puistotalolle.

Juhannus on joka vuosi.

Juhannusta vietettiin tänäkin vuonna Kuntoharjulla kauniissa säässä ja tovin itikoita huiskien. Paarmoja, mitä lie. Oli laitettava ”tulet” karkoittamaan epämieluisia inisijöitä.
Kas kummaa. Saimme juhannuskokonkin aikaiseksi. Turvallisuusasiat olivat kuitenkin hallussa, eikä vahinkoa syntynyt. Mitä nyt hiilijalanjälki jäi muistoksi.

 tuli sivutie  Hiilijalanjälki Sivutie

Esteettömyys

miralta1 Sivutille

Esteettömyysasiat on otettu yhdistyksessä vakavasti. Kuntoharjua on remontoitu liikkumisen helppous huomioiden. Pääoven edustan porrasaskelmat jätettiin piiloon uuden kulkuluiskan alta. Portaaton puinen kulkutie on testattu toimivaksi ja takapihan uudenkarhealta terassilta on myös hyvä kulkuyhteys sisälle ja vaikkapa saunaan.
Paljon on tehty, mutta työtä riittää edelleen.
Esteettömyys on se, johon panostetaan, jatkossakin. Se luo osaltaan viihtyvyyttä ja helpottaa osallistumista.

Edunvalvontaa

Kerhotoiminnan lisäksi yhdistyksen toiminta on myös ulospäinsuuntautuvaa. Liiton julkaisemassa Uusi Invalidi -lehdessä on kirjoituksia vammaisasioista koko Suomea kattavasti, mutta myös porilaiskirjoituksia eri aihealuein. Lisäksi on omat facebook-sivut ja tämä Sivutie.
Yhdistys on monin kannanotoin ja vaatimuksin saattanut esityksensä ja ehdotuksensa kaupungin päättäjien ja eri viranomaisten tietoon. Viimeisinpänä mm. Porin perusturvan turvapuhelinmaksujen kohtuullistamisvaatimus. Seuraamme vaatimustemme käsittelyä ja puutumme niihin tarvittavin toimin.
Viestimme on tavoittanut myös maamme hallituksen yhteiskirjelmin muutamien paikallisten yhdistysten kanssa. Olemme vaatineet mm. maksukattojen alentamista ja kotitalousvähennyksen korottamista. Työsarkamme edunvalvonnassa on hyvinkin monipuolista.

 

Tervetuloa mukaan toimintaamme!
- Edunvalvontaa - vertaistukea - virkistystä -

kts. Tsil Porin toimintakalenteri

Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry.

Comments powered by CComment