etusivuotsikko2

Vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä on jättänyt 13.2.2023 Satakunnan hyvinvointialueen valtuustossa aloitteen, joka koskee lakisääteisiä kuljetuspalveluja, kertoo verkkolehti Vasenvoima.

Valtuusryhmä vaatii, että vammaispalvelulain ja sosiaalipalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen järjestäminen hyvinvointialueella valmistellaan huolella. Mukaan valmisteluun on otettava alueellinen vammaisneuvosto.

Kuljetuspalvelujen järjestäminen on ollut monin tavoin ongelmallista taksiliikennelainsäädännön uudistuttua vuonna 2018.

Aluevaravaltuutettu Tiina Rinteen valmistelemassa
aloitteessa todetaan, että kyseessä olevat kuljetuspalvelut ovat niiden käyttäjille usein ainoa mahdollisuus päästä pois kotoa.

”Oikeus matkoihin myönnetään vain tarpeesta. Ihminen saattaa tarvita liikkumisen apuvälineitä, joiden takia julkisilla kulkeminen ei onnistu, tai hän saattaa olla esimerkiksi muistisairas tai vaikka kehitysvammainen. Asiakkaiden tarpeet poikkeavat.”
 Ryhmän toinen aloite koski varhaiskasvatuksen ksylitolipastillien maksamista,

Uutinen kokonaisuudessaan luettavissa
https://www.vasenvoima.fi/2023/02/vasemmisto-kuljetuspalvelujen-ja-lasten-ksylitolin-puolella/?fbclid=IwAR1DFL2zIxrcxHoihB5dWnwsvNc_Bptpq9dI6d77YYOkyE5ZqVhVTXQyuO4

Comments powered by CComment